GI-13020 Tarmogen za liječenje kroničnog hepatitisa B generira odgovor specifičnih antigen T-stanica u ključnim predkliničkim studijama

HBVGlobeImmune, Inc je objavio kako je GI-13020, istražno terapijsko cjepivo napravljeno uz upotrebu vlastite Tarmogen proizvodne platforme za liječenje kronične hepatitis B infekcije (HBV) pokazalo imunogenezu u dvije predkliničke studije. Otkriveno je kako GI-13020 koji se razvija u suradnji sa Gilead Sciences, Inc. aktivira specifične antigen CD4 i CD8 T-stanice uključujući i one koje imaju odgovor na HBV X, S i Core antigene koji su ključni za razvoj hepatitis B oboljenja.

Podaci pokazuju generirani odgovor specifičnih T-stanica kod miševa cijepljenih sa GI-13020. Dodatno, podaci će pokazati kako GI-13020 značajno štiti miševe od tumora posebno dizajniranih za izražavanje HBV antigena.

„Kronična HBV infekcija koja je karakterizirana neadekvatnim i nefunkcionalnim odgovorom T-stanica protiv HBV antigena može biti efikasnu potisnuta sa dugotrajnom antivirusnom terapijom. Ipak, postoji značajna mogućnost za poboljšanje trajnog omjera izliječenja,“ izjavio je Dr. David Apelian, stariji potpredsjednik istraživanja i razvoja i glavni medicinski službenik GlobeImmune. „Mi vjerujemo kako će primjena GI-1302 kod pacijenata čije je oboljenje pod virološkom kontrolom sa direktnim antivirusnim lijekovima povećati omjer serokonverzije hepatitis B površinskog antigena što bi trebalo omogućiti prestanak antivirusnog tretmana.“

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)