FDA upozorava na „proizvode koji sve liječe“ na osnovi bjelila

MMSFDA* je upozorila potrošače da ne koriste proizvode zvane Miracle Mineral Solution (čudesni mineralni dodatak) – za koji se tvrdi da ima široku zdravstvenu primjenu – zbog toga što je on u stvari jaki industrijski bjelilo (varikina).

Agencija je urgirala kako bi „kupci koji imaju MMS trebali bi ga odmah prestati koristiti i baciti ga.“

FDA je primila nekoliko izvješća o ljudima koji su doživjeli ozbiljne mučnine, povraćanja te hipotenziju opasnu po život nakon konzumiranja mješavina koje sadrže taj proizvod.


Ponekad označen kao „Miracle Mineral Supplement“,  MMS sadrži 28% sodium klorita. Njegove upute navode kupce kako ga treba miješati sa limunovim sokom ili drugom kiselom supstancom.

MMSNavedene su brojne tvrdnje o zdravstvenoj korisnosti ovog proizvoda uključujući liječenje HIV, hepatitisa, H1N1 virusa gripe, obične prehlade, akni i karcinoma.

Prema FDA, ova mješavina proizvodi klorin dioksid, snažno bjelilo koji se koristi za skidanje tekstila i industrijsku obradu vodom.

Pri dozama koje bi kupci unijeli pod tim uputama, za ovaj agent je poznato da uzrokuje mučninu, povraćanje, dijareju i simptome ozbiljne dehidracije, izjavila je FDA.

MMS se distribuira preko internetskih sajtova i online prodaje od više nezavisnih distributera sa različitim oznakama, izjavila je agencija.

FDA je zaprijetila da će poduzeti sve zakonske mjere protiv poduzeća i pojedinaca koji prodaju MMS.
FDA - Food and Drug Administration, Američka agencija za hranu i lijekove


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)