FDA je odobrila molekularni test za hepatitis C

HCVAbbott je objavio kako je dobio odobrenje od FDA da stavi na tržište RealTime PCR (polymerase chain reaction) test za mjerenje viremije hepatitisa C (HCV), vodeći uzročnik karcinoma jetre u SAD.

Abbotov RealTime HCV analiza, razvijan za upotrebu na Abbott m2000 sistemu, je namijenjena za upotrebu kao pomoć kod liječenja HCV inficiranih pacijenata koji su na antivirusnoj terapiji. Analiza mjeri početni nivo HCV RNA te za vrijeme tretmana te može biti korištena za predviđanje stalnog virološkog odgovora i neuspjeha HCV terapije. Rezultati HCV testa se moraju interpretirati u kontekstu sa svim relevantnim kliničkim i laboratorijskim nalazima. Abbott RealTime HCV analiza nije potrebna za testiranje krvi, plazme, seruma ili tkiva donatora na HCV ili da bude korištena kao dijagnostički test koji će potvrditi prisutnost HCV infekcije.

m2000

„Sa dodatkom HCV analize automatiziranom m2000 sistemu, Abbott je jedini dobavljač molekularne dijagnostike u SAD koji nudi virusne testove za HIV, HBV i HCV te kombinirani test za klamidiju i gonoreju ili samostalnu molekularnu platformu,“ izjavio je dr. Jseph Jacobs, pomoćni medicinski direktor Abbott Molecular. „Ovo omogućava laboratorijima da objedine testove na seksualno prenosiva i infektivna oboljenja kako bi poboljšali tijek rada i produktivnost. Također, kod postojanja samo jednog proizvođača ovih testova pruža kliničarima nivo sigurnosti, konzistencije i kvalitete u radu sa pacijentima.“  

Abbott RealTime HCV test daje precizno mjerenje (kvantifikacije) HCV u ljudskoj plazmi ili sreumu. To je visoko osjetljiv test HCV viremije i jedini za koji je limit detekcije (najniži nivo virusa koji daje pozitivan rezultat) i limit kvantifikacije (najniže precizno mjerenje viremije) jednaki, 12 IU/mL. Ovaj nivo osjetljivosti omogućava kliničarima da mjere vrlo niski nivo HCV virusa koji može pokazati uspjeh antivirusnog tretmana u iskorjenjivanju infekcije.

„Praćenje nivoa HCV RNA je važno u kontroli bolesti sa antivirusnim lijekovima kao što su interferon i ribavirin,“ izjavio je dr. Paul Martin, gastroenterolog i istraživač hepatitisa pri Schiff Liver Institute i Center for Liver Diseases te klinički istražitelj i konzultant za Abbott. „Mjerenje viremije pomaže liječnicima u određivanju da li početi antivirusnu terapiju, utječe na odluke o doziranju i dužini terapije i identificiranju vrste otpornosti na lijek.“LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)