Eisai je objavio kako je odobrio Clevudine za liječenje kroničnog hepatitis B na Filipinima

ClevudineHI-Eisai Pharmaceutical Inc., podružnica Filipinskog Eisai Co., Ltd., objavio je kako je uprava za hranu i lijekove (Bureau of Food and Drugs - BFAD) odobrila Clevudine (generičko ime) za liječenje pacijenata sa kroničnim hepatitisom B (HBeAg pozitivni ili HBeAg negativni) sa dokazima o aktivnoj virusnoj replikaciji  i  povećanim serumskim aminotransferazama (ALT ili AST). Eisai će prodavati lijek na Filipinima pod tržišnim imenom REVOVIR.

 Clevudine je antivirusni lijek sa inhibirajućim efektom na DNA polimerazu za liječenje kroničnog hepatitis B. Na Filipinima je približno 8 miliona ljudi inficirano sa hepatitisom B. Očekuje se kako će Clevudine sa snažnim i kontinuiranim antivirusnim efektom biti nova opcija u tretmanu pacijenata sa umanjenom jetrenom funkcijom prouzročenom hepatitisom B.

EisaiEisai je dobio ekskluzivna prava na razvoj, proizvodnju i prodaju Clevudine u osam Azijskih zemalja uključujući Kinu iz Bukwang Pharma, Južnokorejske farmaceutske kompanije te i dalje razvija Clevudine u tim zemljama. Filipini su prva zemlja od njih u kojim je odobren Clevudin za prodaju. Eisai trenutno proširuje razvoj ili postupak za dobivanje odobrenja za Clevudine u ostalim zemljama.

Eisai razvija i prodaje lijekove za jetrena oboljenja koja uključuju Neo-Minophagen, Glycyron i Livact u Kini  i ostalim Azijskim zemljama. Eisai će i nadalje pridonositi poboljšanju kvalitete života i dobrobiti pacijenata sa jetrenim oboljenjima u Aziji.
Izvor: www.natap.org, originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)