Baraclude dostupan oboljelima od kroničnog hepatitisa B u Republici Srpskoj.

B18Prema informaciji koje smo dobili od prijateljske nam udruge hepatitis pacijenata „B18“, također članice ELPA-e, svim pacijentima u Republici Srpskoj dostupan je lijek zaštićenog imena  Baraclude (generičkog imena entecavir), trenutno jedan od najjačih analoga nukleozida. Entecavir primaju pacijenti kod kojih su se neuspješnim pokazale prethodne terapije lamivudinom i pegiliranim interferonom. Ne može se  kupiti u apoteci, nego ga nabavlja FZORS (Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske) i dobiva se u bolničkoj apoteci KC Banja Luka te pacijenti ne snose nikakve troškove.


S time u vezi prenosimo i dio odgovora koji je udruga B18 dobila od Fonda Zdravstvenog Osiguranja RS:

"Za liječenje Hroničnog hepatitisa B na raspolaganju su nam Lamivudin tbl., Entakavir tbl., Konvencionalni interferon i Pegilirani interferon α2a 40KD. Ove lijekove obezbjeđuje Fond Zdravstvenog Osiguranja Republike Srpske u cjelosti. Odluku o liječenju hronične virusne bolesti jetre donosi ljekar (infektolog, hepatolog), uvažavajući protokole i kriterijume za dijagnostiku i terapiju ove bolesti, koji su jasno definisani. Entakavir koji je dostupan našim pacijentima vrijedi kao najpotentniji analog nukleozida, uključuje se pacijentima oboljelim od Hroničnog hepatitisa B, kada su drugi antivirusnu lijekovi bili neuspješni. Koristi se u SAD i u EU. Nije dostupan u zemljama u našem okruženju, te su naši pacijenti u velikoj prednosti. Adefovir za sada nije dostupan. Kod Entakavira najmanja je učestalost pojave rezistencije, što mu daje prednost u odnosu na ostale antivirusne lijekove."

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)