Dobre vijesti za Dynavaxov razvojni proces

DynavayNedavno je Dynavax Technologies Corp. dobio poticaj kada se njegov vodeći kandidat, Heplisav, cjepivo u razvojnoj fazi za cijepljenje protiv hepatitisa B (HBV) pokazalo superiornim u odnosu na Engerix-B, cjepivo za HBV od GlaxoSmithKline (trenutno standardno cjepivo)

Ovi rezultati su objavljeni na websajtu 61 godišnje konferencije American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD). Dynavax cjepivo (dvije doze tijekom 4 tjedna) se pokazalo superiornim kod pacijenata oboljelih od dijabetesa u usporedbi sa Engerix-B (tri doze tijekom 24 tjedna).

Podaci o 62 odrasla dijabetičara iz kompanijine prethodne višecentralne studije u zadnjoj fazi zvanoj PHAST (phase III Heplisav short-regimen trial) otkrili su kako je u dvanaestom tjednu 84% pacijenata koji su primili Heplisav postiglo seroprotekciju. Ipak, niti jedan od pacijenata koji su primili cjepivo od GlaxoSmithKline nije postigao sličan rezultat Podaci su otkrili kako je u 28 tjednu 03% u Heplisav dijelu postiglo seroprotekciju u usporedbi sa 35% u Engerix-B dijelu. Heplisav je pokazao visoki omjer seroprotekcije usprkos tome što pacijenti u Heplisav dijelu nisu bili cijepljeni nakon četiri tjedna. Ipak, pacijenti u Engerix-B dijelu su orimili treću imunizaciju u 24 tjednu.

Dynavax HBV cjepivo se procjenjuje u dvije studije koje su u zadnjim stadijima. Kontinuitet studija je nedavno bio odobren od strane odbora za praćenje sigurnosti. Jedna od njih je i opsežna studija u zadnjoj fazi. Opsežna studija, za koju je upis završen u svibnju 2010 godine namjerava pokazati kako je Dynavax cjepivo za HBV jednako efikasno kao i Engerix-B osam tjedana nakon zadnje aktivne doze. Druga studija čiji se upis planira uskoro završiti će procijeniti Hepliav kod pacijenata sa kroničnim oboljenjima bubrega.

Ove dvije studije su namijenjene udovoljavanju zahtijeva za registraciju u SAD, Kanadi i Europi. Heplisav ima za cilj pružanje povećane i brže zaštite upotrebom manje doza nego li trenutno raspoloživa cjepiva.

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)