Ujedinjeni Arapski Emirati pooštrili vizna pravila za migrante

Ujednjeni Arapski EmiratiStranci koji prvi put dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) biti će podvrgnuti medicinskim testovima za tuberkulozu i leprozu.
UAE su predstavili pooštrena pravila za odobravanje ulaza u zemlju strancima koji boluju od infektivnih oboljenja uključujući tuberkulozu i leprozu, izvijestio je u četvrtak  arapski dnevni časopis „Al Khalee“.

Citirajući odluku kabineta objavljenu u službenim novinama, novine prenose kako će stranci koji dolaze u UAE po prvi put biti podvrgnuti medicinskim testovima za tuberkulozu i leprozu brije nego li im se odobri boravak.

Prema vladinoj odluci broj 28 u kojoj su uključene prethodne dopune pravila o vizama za migrante, osobama za koje se otkrije da boluju od bilo koje od ovih oboljenja biti će uskraćene vize i biti će deportirane.

Test na tuberkulozu je obavezan kod prvog zahtijeva za izdavanje boravišne vize dok je test na leprozu potreban za nove stanovnike i obnavljanje viza.

„Prebivalište neće biti odobreno za osobe koje boluju od tuberkuloze... prebivalište također neće biti odobreno kao ni obnavljanje vize za osobe koje boluju od leproze,“ navodi odluka.

Odluka je zadržala pravila koja se odnose na medicinske testove za AIDS i hepatitis B, dodajući kako inficiranim osobama osobe neće biti odobren ulazak ili boravak u UAE. Ali je istaknuto kako su testovi za hepatitis potrebni samo za pridošlice osim dadilja, sluškinja, bolničarki i zaposlenika u vrtićima te radnika u brijačnicama, zdravstvenim klubovima i restoranima.

„Ove grupe se moraju podvrći testu za hepatitis kada se prijavljuju za vizu ili obnavljanje viza ... osobe za koje se otkrije da su inficirane biti će deportirane.“

Pod ovim uvjetom za koji Al Khaleej navodi kako je tek stupio na snagu, strane sluškinje, dadilje i ženski vozači moraju proći test trudnoće prije nego što im se odobri medicinski pregled za odobravanje boravka.

U koliko se dokaže trudnoća, poslodavac mora predočiti izjavu o svojem znanju njezine trudnoće prije nego li što joj se odobri viza.

Odluka također navodi kako je test na sifilis također obavezan za sluškinje, dadilje te radnike u dječjim vrtićima, brijačnicama, zdravstvenim klubovima, kafe-barovima, centrima za opskrbu hranom, restoranima i ostalim distributerima hrane.

„Ova odluka o medicinskoj sposobnosti izuzima ne-UAE nacionalnu rodbinu uključujući supruge, djecu i roditelje.“ navodi izjava.

Ova odluka navodi troškove za medicinske testove (preračunato u Kune) – 356 za AIDS, hepatitis B, tuberkulozu leprozu i sifilis – 71 za test trudnoće i 71 za cijepljenje za hepatitis – 285 za ovjeru zdravstvenog osiguranja za radnike u privatnom sektoru, 712 za ovjeru kod Agenta u Emiratima trogodišnje karte za kompanije koje maju više od 10 radnika i 1425 za posredničku kartu za strance za jednu godinu.


Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)