DNA cjepivo Inovio Biomedicala napreduje u kliničkim pokusima za hepatitis C

InovioInovio Biomedical Corporation, lider u omogućavanju razvoja DNA cjepiva korištenjem electroporation-bazirano DNA isporučivanje je objavio da je njegov partner Tripep AB iz Švedske počeo uključivati pacijente u I/II fazu kliničke studije novog DNA cjepiva dizajniranog za liječenje pacijenata s kroničnim hepatitisom C (HCV).

Ovaj pokus će testirati Tripepovo vlasnički zaštićeno DNA cjepivo, ChronVac-CR, primijenjeno uporabom Inovio MedPulserR DNA sistem isporučivanja kod 12 pacijenata koji su već zaraženi s HCV. Pokus se provodi u Švedskoj u svjetski poznatom Karolina Institutu.

Glavna svrha ove studije je pokazati sigurnost tretmana, ali također testirati pojačava li tretman imunološki sistem pacijenata u odnosu na hepatitis C te njegov efekt na replikaciju virusa. Tržište za terapiju protiv hepatitis C infekcije procijenjeno je na više od 2 milijarde dolara i predviđa se da će do 2015. godine porasti na 8 milijardi dolara.

"Ovo je prvi pokus u svijetu na ljudima u kojem je DNA cjepivo protiv zarazne bolesti primijenjeno in vivo electroportration" izjavio je Jan Nilsson, glavni izvršni direktor Tripep AB.

Dr. Avtar Dhillon, Inovio's predsjednik i glavni izvršni direktor izjavio je: "Inovio je zadovoljan velikim kliničkim napretkom. Obzirom da je hepatitis C odgovoran za veliku učestalost oboljenja jetre i raka jetre svake godine, drago nam je što ovo istraživanje rapidno napreduje. Uz to, istraživanje s Tripep hepatitis C cjepivom označava peto udruživanje kliničkog istraživanja uporabom Inovio-vog vlasničke ne-virusne DNA tehnologije isporuke".

Studija uključuje 12, do sada ne liječenih, pacijenata s kroničnim hepatitisom C, genotipom 1 i niskom viremijom. Pacijenti će biti podijeljeni u četiri grupe. Svaki pacijent će mjesečno dobivati četiri cjepiva i bit će promatran idućih šest mjeseci.

DNA cjepivo ima potencijal preskočiti inherentne znanstvene prepreke konvencionalnog cjepiva koje sprječava njihov razvoj za rak i kronične zarazne bolesti kao što su HIV i hepatitis C. Pred-klinički podaci pokazali su mogućnost Inovio tehnologije da efektno izvrši i značajno poboljša učinak takvih imunoterapija bez mogućih implikacija po pitanju virusne raspodjele.

Izvor www.medicalnewstoday.com, originalni članak možete pročitati ovdje.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)