Bristol-Myers Squibb i Arris Pharmaceutical razvijaju hepatitis C inhibitore

Bristol-Myers SquibbBristol-Myers Squibb i Arris Pharmaceutical Corporation su objavili kako su ušli u sporazum razvoja inhibitora proteaze kako bi spriječili širenje virusa hepatitisa C (HCV), vodećeg uzročnika kroničnog oboljenja jetre. Bristol-Myers Squibb će dobiti ekskluzivna razvojna i marketinška prava za bilo koji HCV inhibitor proteaze koji se proizvede u zajedničkoj suradnji. Za uzvrat, Bristol-Myers Squibb će financirati istraživanje kao i sva ostala plaćanja prema Arris. Financijski detalji sporazuma nisu objavljeni.

Prema uvjetima u ugovoru, Arris će primijeniti svoja vlasnička prava Delta Technology kako bi dizajnirao snažan i selektivni inhibitor proteaze enzima HCV. Proteaza hepatitisa C, slično kao i HIV proteaza koja može prouzročiti AIDS je enzim koji virus treba kako bi se razmnožavao.

„Drago nam je što ćemo surađivati sa Arris“, izjavio je dr. Peter S. Ringrose, predsjednik Bristol-Myers Squibb istraživačkog instituta. „Uzbuđujuća je mogućnost za znanstvenike iz Bristol-Myers Squibba i Arrisa da rade zajedno koristeći Arrisovu delta tehnologiju kako bi dizajnirali snažne inhibitore ovog ključnog enzima. Nadamo se da ćemo kroz suradnju sa Arrisom razviti efikasan tretman koji će odgovoriti na rastuću medicinsku zabrinutost zbog hepatitis C virusa“.

John Walker, predsjednik Arrisa je izjavio, „Virus hepatitisa C je sigurno jedan od najznačajnijih ciljeva s kojima se danas suočava farmaceutska industrija. Činjenica da je Bristol-Myers Squibb odabrao Arris kao suradničkog partnera jasno reflektira njihovo pouzdanje u naše kemijske mogućnosti, posebno Delta Technology. Ovo partnerstvo je zasnovano na ranijem razvojnom programu virusnih inhibitora proteaze, značajno proširujući napor osim herpesnih virusa na ostale atraktivne mete infektivnih oboljenja. Dodatno, suradnja pokazuje Arisovu mogućnost kontinuiranog razvoja razvojne linije podržane od strane od strane svjetski priznatih farmakoloških partnera, dajući širi fokus na oboljenja i višestruke marketinške mogućnosti.“

Izvor: www.medicalnewstoday.com, originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)