Boceprevir je pomogao većini pacijenata sa kroničnim hepatitisom C i genotipom 1 da postignu stalni virološki odgovor

boceprevirMerck je objavio su završene dvije ključne studije u fazi 3 o njegovom istražnom oralnom ihbibitoru proteaze za hepatitis C i ispunile primarni cilj: u obje studije kod pacijenata sa kroničnim hepatitisom C i genotipom 1, dodavanje boceprevira tretmanu PEGINTRON (peginterferon alfa-2b) i REBETOL (ribavirin, USP) (Peg/riba) je značajno povećalo broj pacijenata koji su postigli stalan virološki odgovor (SVR; definiran kao nedetektabilni nivo virusa 24 tjedna nakon završetka tretmana) u usporedbi sa kontrolnom grupom koja je primala Peg/riba i placebo.

Boceprevir u kombinaciji sa Peg/riba je studiran za liječenje pacijenata sa kroničnim hepatitisom C i genotipom 1 koji su prethodno bili neuspješno liječeni (RESPOND-2) i kod pacijenata koji su prvi put na tretmanu  (SPRINT-2).

Merck planira podnijeti aplikaciju za novi lijek na U.S. Food and Drug Administration te očekuje završetak podneska u SAD i EU u 2010 godini.

„Postoji jasna potreba za za novim strategijama tretmana za kronični hepatitis C“ izjavio je dr. Peter S. Kim, predsjednik Merck istraživačkog laboratorija. „Nadamo se kako će regulatorno odobrenje za boceprevir pomoći osobama koje žive sa kroničnim hepatitisom C.“
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)