Arrowhead je dobio regulatorno odobrenje za početak 2a faze pokusa za ARC-520 za liječenje kroničnog hepatitisa B

HBVArrowhead Research Corporation, biofarmaceutska kompanija koja razvija ciljnu RNAi terapiju je objavila da je dobila regulatorno odobrenje za početak faze 2a kliničkog pokusa za ARC-520, RNAi lijeka za liječenje kroničnog hepatitisa B (HBV). Odjel za zdravstvo u Hong Kongu je izdao certifikat za klinički pokus omogućujući kompaniji da nastavi sa planiranom studijom od jedne doze ARC-520 u dvije kohorte sa dva nivoa doziranja koje će se provesti u Queen Mary Hospital i Prince of Wales Hospital u Hong Kongu. Kompanija očekuje kako će rezultati studije biti raspoloživi u trećem kvartalu 2014 godine.

Faza 2a studije je više centralna, nasumična, dvostruko slijepa, placebo kontrolirana studija sa eskalirajućim dozama koja bi trebala odrediti opseg i dužinu smanjenja hepatitis B površinskog antigena (HBsAg) nakon jedne intravenske doze ARC-520 u kombinaciji sa Entekavirom kod pacijenata sa kroničnom HBV infekcijom. Jedna doza ARC-520 će biti procijenjena sa do dvije rastuće doze od 1.0 mg/kg i 2.0 mg/kg. Za svaka od dva nivoa doziranja koja će biti procijenjena, biti će uključena kohorta od 8 pacijenata od kojih će 6 primiti ARC-520 a 2 placebo. Studija će biti provedena na odraslim muškim i ženskim pacijentima starosti od 16-65 godina, sa aktivnom kroničnom HBV infekcijom, negativnim HBeAg statusom i tekućom terapijom entekavirom.

Primarni cilj studije je procjena trajanja pada HBsAg kod odgovora na je dnu dozu ARC-250 u kombinaciji sa entekavirom. Drugi ciljevi uključuju procjenu sigurnosti i tolerancije te farmakokinetička mjerenja. Dodatni istraživački farmakodinamički ciljevi uključuju procjenu učinka ARC-520 na HBV-DBA serumski titar i antitijela na HBsAg (anti-HBs).


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)