Agenix uskoro pokreće pokus testiranja lijeka za hepatitis B

hbvAgenix po planu namjerava pokrenuti I fazu pokusa za AGX-1009 za liječenje hepatitisa B u Kini.

U prvoj prezentaciji u Melburnu, izvršni direktor Agenixa Nick Weston je izjavio kako će kompanija uskoro predati službeni zahtjev za klinički pokus u trećem kvartalu 2012 godine.

Agenix sa sjedištem u Melburnu će podnijeti zahtjev zajedno sa strateškim partnerom iz Kine, Institutom za Medicinsku Biotehnologiju pri Kineskoj Akademiji Medicinskih Znanosti

Ovisno o odobrenju od strane Kineske državne agencije za hranu i lijekove, pokusi bi trebali započeti u 2013 godini.

AGX-1009 nukleotid analog inhibitor reverzne transkriptaze (nucleotide analogue reverse-transcriptase inhibitor - NtARTI) koji dijeli aktivni sastojak (tenofovir) sa Gileadovim proizvodom Vireadom.

Viread je odobren u SAD i Europi za liječenje hepatitisa B (HBV) i HIV ali nije odobren za Kinesko tržište.

Weston je naveo procjenu kako  je približno 120 miliona ljudi u Kini inficirano sa HBV uključujući 10 miliona koji se trenutno liječe sa lijekovima.

Virus hepatitisa B se s vremenom prilagodi tradicionalne lijekove uključujući lamivudin adefovir i telbivudin što zahtijeva prebacivanje na NtARTI.

IMS Health je procijenio kako je HBV tržište u Kini u 2009 godini bilo vrijedno 460 miliona dolara te da će se skoro utrostručiti na 1.3 milijarde dolara u 2019 godini.
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)