Abbott je izjavio kako će režim za hepatitis C bez interferona biti studiran kod velikog broja pacijenata u više zemalja

HCVAbbott, svjetska kompanija koja pruža zdravstvene usluge velikog spektra je objavila detalje svoje treće faze hepatitis C registracijskog programa nakon obećavajućih rezultata iz svoje 2b faze kliničkog pokusa poznatog kao Aviator. Faza 3 kliničkog pokusa je dizajnirana da procjeni sigurnost i efikasnost 12-tjednog režima tri direktno djelujuća antivirusna lijeka (direct acting antivirals - DAA), sa i bez ribavirina za liječenje HCV genotipa 1 (GT1) kod ne ciroznih, do sada ne liječenih te pacijenata koji su već bili liječeni.

Ovi podaci su bili predstavljeni na godišnjem sastanku AASLD u Bostonu.

Dodatna faza tri pokusa će proučavati trostruki DAA sa ribavirinom kod pacijenata sa cirozom kroz 12 ili 24 tjedna.

Treća faza programa koji je trenutno otvoren za pristup će uključiti više od 2000 pacijenata sa HCV genotipom 1 sa centrima za pokus u 29 zemalja. DAA u studiji uključuju ABT-450/r (inhibitor proteaze i ritonavir), ABT-267 (NS5A inhibitor) i ABT-333 (ne-nukleozidni inhibitor polimeraze). Trajanje tretmana će biti 12 tjedana kod ne-ciroznih pacijenata i 12 ili 24 tjedna kod ciroznih pacijenata. Svi pacijenti će biti praćeni kroz 48 tjedana nakon tretmana. Tablete sa ABT-450/r i ABT-267 će biti korištene u trećoj fazi pokusa.

„Abbott je predan istraživanju kratkotrajnih HCV terapija bez upotrebe interferona u cilju postizanja visokog omjera SVR,“ izjavio je Dr. Scott Brun, potpredsjednik odsjeka za infektivna oboljenja i razvoj u Abbottu. „Upisi u naš pokus nastoje odražavati veliki opseg populacije uključujući one teže lječive pacijente. Ohrabreni smo podacima iz faze 2 studija te se nadamo potvrdi ovih rezultata u našoj trećoj fazi programa.“

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)