7.5 milijuna pacijenata s hepatitisom C u Pakistanu

PakistanRawalpindi Medical College (RMC) organizirao je znanstvenu konferenciju s temom "Istraživanje - sredstvo razvoja u 21. stoljeću" koja je održana 14. - 15. prosinca. Znanstveni program konferencije zaključen je u subotu poslijepodne. Nakon znanstvenog programa uslijedio je dobro posjećeni Rawlians sastanak (Društvo starih i novih diplomanata Rawalpindi medicinskog koledža)

Dr. Mohammad Umar izjavio je da se liječenje hepatitisa C trenutno provodi s Interferonom i Ribavirinom ali se sada može izliječiti s pegiliranim interferonom (noviji oblik tretmana). Pakistansko gastroenterološko društvo formulira smjernice za liječenje hepatitisa C koje su međunarodno odobrene.

Dr. Bushra Khar je izjavila: "Približno šest milijuna ljudi u Pakistanu inficirano je hepatitisom B. Tretman s oralnim lijekovima sada je svugdje pristupačan i svaki pacijent s kroničnim hepatitisom B ne treba interferonske injekcije." Istaknula je potrebu za cijepljenjem protiv hepatitisa B, posebno kod djece.

U drugom dijelu medicinski povezane konferencije, video forum na temu gastrointestinalnih bolesti, koji je bio najnovija metoda obrazlaganja i prikazivanja gastrointestinalnih bolesti i jetrenih bolesti te najnovijih terapija, bila je iskorištena kako bi se elaborirao predmet rasprave.


Izvor natap.org

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)