65% osoba kod kojih je prethodni tretman za hepatitis C bio neuspješan postiglo je stalan virološki odgovor sa terapijom baziranom na Telapreviru u fazi 3 REALIZE studije

telaprevirVertex Pharmaceuticals je objavio kako je sveukupno 65% osoba postiglo  stalan virološki odgovor (SVR) sa režimom baziranim na telapreviru u ključnoj fazi 3 REALIZE studije u usporedbi sa 17% osoba u kontrolnoj grupi koji su primali samo pegilirani interferon i ribavirin. REALIZE studija je uključila tri grupe pacijenata sa hepatitisom C i genotipom 1 koji su prošli najmanje jedan tretman sa pegiliranim interferonom i ribavirinom ali nisu postigli SVR; osobe koje su imali relaps; osobe koje su imale djelomični odgovor i koji nisu imali skoro nikakav odgovor. REALIZE je do danas jednina faza 3 hepatitis C studije koja istražuje direktno djelujuću antivirusnu terapiju koja je bila dizajnirana za procjenu svih glavnih podskupina ljudi čiji je prethodni tretman bio neuspješan uključujući one koji nisu imali nikakav odgovor na terapiju. Rezultati sigurnosti i tolerancije su bili konzistentni sa rezultatima ostale dvije faze 3 studije telaprevira. REALIZE studija je bila provedena u suradnji sa Tibotecom.

„Podaci iz REALIZE studije predstavljaju veliki korak naprijed u razvoju novi tretmana za hepatitis C zbog toga što su pacijenti koji su primali terapiju baziranu na telaprevir imali omjer izlječenja od virusa skoro četiri puta veći nego li omjer izlječenja kod onih liječenih sa standardnim lijekovima,“ izjavio je prof. dr. Stefan Zeuzem, šef medicinskog odjela pri JW Goethe University Hospital u Frankfurtu i glavni istražitelj u pokusu.

„Ovi rezultati mogu pružiti nadu ljudima koji nisu izliječeni i kojima treba nova opcija tretmana, uključujući osobe za uznapredovanim oboljenjem jetre.“ Zajedno sa rezultatima iz ADVANCE i ILLUMINATE, podaci iz REALIZE omogućuju nam razumijevanje potencijalne uloge telaprevira u pomoći ljudima da postignu izliječenje od hepatitisa C bez obzira na njihovu povijest liječenja,“ izjavio je dr Robert Kauffman, stariji potpredsjednik i glavni medicinski službenik u Vertexu. „Nadamo se da ćemo sa ovim podacima upotpuniti prijavu za telaprevir kao novi lijek do kraja ove godine.“





LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)