Human Genome Sciences objavio je početak Faze 2b pokusa Albuferona® doziranog mjesečno kod kroničnog hepatitisa C

Human Genome SciencesPokus predvođen Novartisom kako bi se procijenio sigurnost i efikasnost Albuferona primjenjenog svaka četiri tjedna u kombinaciji sa ribavirinom kod pacijenata sa genotipom 2 i 3 hepatitisa C.

Human Genome Sciences je objavio kako je Novartis počeo doziranje u Fazi 2b pokusa koji će procijeniti sigurnost i efikasnost Albuferona ® (albinterferon alfa-2b) uzimanog mjesečno u kombinaciji sa ribavirinom kod do sada ne liječenih pacijenata sa genotipom 2 i 3 kroničnog hepatitisa C. Albuferon se razvija u suradnji HGS i Novartisa pod ekskluzivnim zajedničkim dogovorom o razvoju i komercijalizaciji sklopljenog lipnja 2006 godine.

„Pacijentima na tretmanu za kronični hepatitis C je često teško sudjelovati u normalnim dnevnim aktivnostima, posebno u danima nakon primanja doze“ izjavio je dr.sc. Stephen Pianko sa Monash University, Melbourne, Australia. „Pegilirani interferoni koji su trenutni standard u liječenju, zahtijevaju primjenu jednom tjedno. Albinterferon alfa-2b doziran svaka četiri tjedna u ukupno šest injekcija bi mogao predstavljati značajnu opciju tretmana ako prikaže odgovarajuću sigurnost i efikasnost nasuprot peginterferonu alfa-2a koji se dozira tjedno u ukupnoj dozi od 24 injekcije.“

U prosincu 2008, HGS je objavio kako je Albuferon zadovoljio primarni cilj ne-inferiornosti sa peginterferonom alfa-2a (Pegasys) u ACHIVE 2/2, fazi 3 kliničkog pokusa Albuferona u kombinaciji sa ribavirinom kod liječenja do sada ne liječenih pacijenata sa genotipom 2 i 3 kroničnog hepatitisa C. Kod ovih pacijenata, faza 3 studije je pokazala kako 900 mcg Albuferona primjenjenog svaka dva tjedna ima efikasnost koja se može usporediti sa peginterferonom alfa-2a, sa usporedivim omjerom ozbiljnih nuspojava i prekidom terapije zbog istih.

„Hepatitis C je najčešća kronična infekcija koja se prenosi krvlju u zemljama u razvoju te predstavlja značajnu potrebu za efikasnijim i tolerantnijim tretmanima,“ izjavio je dr. Mani Subramanian izvršni direktor kliničkog istraživanja infektivnih oboljenja HGS. „Samo 40% pacijenata u SAD kod kojih je dijagnosticiran kronični hepatitis C je počelo uzimati tretman, dijelom zbog nuspojava vezanih za injekcije interferona koji trenutno zahtijeva uzimanje na tjednoj osnovi. Mjesečno doziranje sa Albuferonom bi moglo imati kao rezultata da se više pacijenata odluči na liječenje:“


Originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)