Viusid – prehrambeni dodatak za liječenje kroničnog hepatitisa C

ViusidPatogeneza kroničnog hepatitisa C je povezana sa ozbiljnom oksidativnim stresom i ne selektivnim imunološkim poremećajem koji dovodi do nekroupale i progresije fibroze. Nekoliko pokusa izvršenih do sada sugerira kako antioksidativne i imunostimulativne terapije mogu imati pozitivan učinak. Dvije prethodne kliničke studije su objavile kako je Viusid povezan sa anioksidantima i/ili imunomodulatornim svojstvima. Ipak, navodni mehanizmi djelovanja Viusida su nepoznati.

Istraživački članak objavljen u World Journal of Gastroenterology obrađuje Viusid. Autori su prijavili rezultate nasumične, dvostruko slijepe, placebo kontrolirane studije koja procjenjuje učinak Viusida na oksidativni stres i parametre citokina kod pacijenata sa kroničnim hepatitisom C koji nisu imali odgovor na prethodnu antivirusnu terapiju sa peginterferonom i ribavirinom a koji su imali genotip 1.

Rezultati pokazuju kako Viusid poboljšava oksidativni stres kroz redukciju lipidnih peroksidacijskih proizvoda i ima imunomodulatorni učinak na izlučivanje citokina preko povećane produkcije IFN-? i IL-10, smanjujući produkciju IL-1? i stabilizirajući izlučivanje TNF-? kod pacijenata sa kroničnim hepatitisom V kod kojih nije uspio antivirusni prethodni tretman. Zbog toga, Viusid predstavlja zanimljivu strategiju liječenja onih pacijenata koji ne mogu iskorijeniti virusnu infekciju ili kada je virusni tretman kontraindiciran (dekompenzirana ciroza).  Kod primjene, Viusid se dobro podnosu. Potrebne su daljnje studije koje će procijeniti klinički utjecaj primjene Viusida kod pacijenata sa zadnjim stadijem jetrenog oboljenja povezanim sa kroničnim hepatitisom C.Reference:
Gomez EV, Perez YM, Sanchez HV, Forment GR, Soler EA, Bertot LC, Garcia AY, del Rosario Abreu Vazquez M, Fabian LG. Antioxidant and immunomodulatory effects of Viusid in patients with chronic hepatitis C. World J Gastroenterol 2010; 16(21): 2638-2647.


Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)