Vitamin D može inhibirati hepatitis C

HCVNova studija je otkrila kako vitamin D može pomoći u sprječavanju razvoja hepatitisa C.

Nova studija je otkrila kako vitamin D može pomoći u sprječavanju jetrenih oboljenja kao što je hepatitis C i ciroza.

U izvještaju istraživača iz Izraela iz Rabin Medical Centra objavljenog u medicinskom žurnalu Hepatology pokazuje se kako vitamin D zaustavlja aktivnost virusa, posebno hepatitisa C.

Studija je također otkrila sistem u jetrenim stanicama koji aktivno proizvodi vitamin D a koji može potisnuti virus i aktivirati imunološki sistem.

Prema istraživačima vitamin D uzrokuje povećanje interferona koji je prirodni protein a proizvodi se u tijelu.

Ova studija je otvorila mogućnosti za nove opcije liječenja za osobe koje žive sa hepatitisom C.

Nedavna studija istraživačkih znanstvenika sa Australijskog Nacionalnog Univerziteta je otkrila kako folna kiselina i vitamin B mogu poboljšati kratkoročnu i dugoročnu memoriju starijih osoba između 60 i 74 godina.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)