Vertex Pharmaceuticals je objavio namjeru prodaje prava na glavninu Europskih isplata za telaprevir

VertexVertex zadržava prava na zaradu do 250 miliona dolara u vezi prava na odobrenje i početak prodaje telaprevira u Europi.
Vertex Pharmaceuticals Incorporated je objavio namjeru prodaje prava na određenih prava povezanih sa budućim regulatornim zahtijevima, odobrenjem i marketinškom kampanjom HCV inhibitora proteaze, telaprevira Kao dio suradnje potpisanog u lipnju 2006 u vezi razvoja i komercijalizacije telaprevira za liječenje HCV, Janssen Pharmaceutica N.V., -  Johnson & Johnson kompanija se složila da plati Vertexu ukupno 205 miliona dolara za sveukupna prava za uspješni razvoj i izlazak telaprevira u Europskoj zajednici.

Procijenjena glavnina za telaprevir u Europi uključuje 100 miliona dolara za regulatorne zahtijeva i odobrenja te 150 miliona dolara povezanih sa izlaskom telaprevira.

Na osnovi razvoja projekta i komercijalnog kronološkog prikaza za telaprevir i pretpostavki  uspješnom razvoju, Vertex je predvidio kako će zaraditi ta prava na glavinu isplata prije travnja 2012 godine. U slučaju uspješne prodaje prava, Vertex bi primio jednokratnu isplatu koja odražava značajan postotak budućih prava na glavninu isplativih od strane Janssen.

Telaprevir se trenutno procjenjuje u trećoj fazi studije u koju je uključeno više od 2200 pacijenata u SAD i Europi. Završen je omjer doziranja kod svih studija a podaci o stalnom virološkom odgovoru od sve tri treće faze studija se očekuju sredinom 2010 godine podržavajući planirane zahtjeve za odobrenjem od strane New Drug Application (NDA) u SAD i Marketing Authorization Application (MAA) u Europi u drugoj polovici 2010 godine. Vertex je zadrža komercijalna prava na telaprevir u sjevernoj Americi.

Morgan Stanley je strukturalni savjetnik Vertexa u vezi ove transakcije.

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)