Smanjene cijene lijekova za hepatitis C u Tajlandu

HCVNational Health Security Office (NHSO) je pregovarao sa dvije farmaceutske kompanije o smanjenju cijene lijeka za hepatitis C za 70%.

Netnapis Suchonwanich, pomoćnica glavnog tajnika NHSO je izjavio kako je odluka o smanjenju cijena za Peginterferon i Ribavirin došla nakon 5 mjeseci pregovora. Doza svakog lijeka je originalno bila procijenjena na više od 340 dolara ali je dogovorom smanjena na približno 95 dolara. Pacijent sa hepatitisom C prosječno treba 24 doze za jedan tretman koji uzima jednom tjedno. Lijek je efikasan kod liječenja pacijenata sa hepatitisom C (HCV), genotipom 2 i 3, izjavila je Natnapis. Dodajući kako će NHSO također distribuirati lijekove HIV pozitivnim pacijentima koji su često također inficirani. Sa HCV zbog sličnih načina prijenosa virusa.

Približno 2% stanovnika Tajlanda je inficirano sa HCV. Od 2012 godine ukupno 1292 pacijenata sa genotipom 2 ili 3 potražilo medicinsku pomoć što je koštalo zdravstvo približno 4.5 miliona dolara.

„HCV je otkriven kod puno Tajlanđanina ali problem predstavlja pristup tretmanu,“ izjavila je Netnapis. „To je tiho obljenje. Većina pacijenata ne zna da su inficirani.“

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)