Skoro 20% populacije u Vijetnamu je inficirano sa hepatitisom B

HBVDr. Nguyen Huu Chi, predsjednik HCMC udruženja za jetra i žučni mjehur izjavio je na petom godišnjem hepatitis simpozijumu koji je organizirao Roche Vijetnam kako je skoro 10-20% stanovništva u zemlji inficirano sa virusom hepatitisa B.

Dr. Chi je dodao kako većina pacijenata ne pokazuje nikakve simptome sve dok njihova jetra nisu ozbiljno oštećena. Zbog toga se tretman i liječenje u zadnjem stadiju oboljenja pokazao kao vrlo skup.

Roche Diagnostics, vodeća svjetska vitro dijagnostička kompanija ponovno je na simpoziju potvrdila svoju predanost liječenju hepatitisa B u Vijetnamu.

Uloga ranog dijagnosticiranja i trajnog praćenja za vrijeme tretmana je bila glavna tema diskusije više od 500 zdravstvenih profesionalaca i ostalih stručnjaka na simpozijumu.

Kao dodatak praćenju tretmana, HBsAg kvantitativni test u kombinaciji sa HBV DNA testiranjem može razlikovati neaktivne nosioce od onih koji pokazuju vidljive simptome oboljenja, na taj način jasnije definirajući tko treba terapiju i učestalije praćenje a tko ne.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)