Probno zaustavljanje hepatitisa C novim lijekom

Conatus PharmaceuticalsUključivanjem hepatitis C pacijenata za koje se ne preporučuje liječenje kombiniranom terapijom, Conatus Pharmaceuticals testira jedinstveni sastojak koji koči aktivnost matriks metaloproteinaza.

CTS-1027 je oralni sastojak sa malom molekulom koja sprječava aktivnost matriks metaloproteinaze.

Conatus Pharmaceuticals (Conatus) je počeo drugu fazu – II kliničkog pokusa sa kandidatom za lijek u cilju liječenja jetrenog oboljenja povezanog sa hepatitis C virusnom infekcijom (HCV). Pokus će uključiti pacijente kod kojih se ne preporuča liječenje sa odobrenim standardnim lijekovima.

CTS-1027 je oralni sastojak na osnovi male molekule koja sprječava aktivnost ključnih dijelova klase proteaze enzima, matriks metaloproteinaza ili MMP. CTS-1027 je prethodno pokazao efikasnost kod višestrukih predkliničkih modela kod upalnih oboljenja jetre i HCV infekcije.

Klinički pokus je dvostruko slijepi, placebo kontrolirani pokus za testiranje optimalne doze CTS-1027 samostalno ili u kombinaciji sa ribavirinom. Doziranje će trajati do 24 tjedna. Kompanija očekuje kako će biti upisano približno 70 pacijenata. Klinički pokus će biti proveden u 25 medicinskih centara u SAD.

Rezultati ranog kliničkog pokusa kod HCV pacijenata kod kojih nije djelovao standardni tretman se očekuju kasnije ove godine.
Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)