Prijetnja deportacijom zbog hepatitisa dobivenog od prostitutke

Imigracijski ured u Novom Zelandu želi deportirati 28-godišnjeg Sophen Venga ali njegov liječnik kaže kako on predstavlja „vrlo ograničen rizik“ a on želi završiti školovanje prije odlaska.

Veng, postdiplomski student računovodstva je bio dobio medicinsko odobrenje za studentsku vizu 2006. Godine ali je njegova molba za produženje vize iz 2009. Godine odbijen nakon što je ministarstvo kako ima neprihvatljivi zdravstveni standard.

Iako je prestao pohoditi nastavu, Veng je podnio više žalbi protiv te odluke koja se i dalje vodi kao „na čekanju“ od 26. veljače 2009. Godine.

Imigracijski ured Novog Zelanda mu je ovog mjeseca izdao kratkoročnu vizu zbog toga što nije imao valjanu vizu, a kako bi mogao zakonski otići.

Hepatitis B i C mogu dovesti do karcinoma i zatajenja jetara, a Veng vjeruje kako je mogao dobiti infekciju od prostitutke koju je posjetio.

Jon Wilcox, Vengov liječnik je izjavio: „Argument imigracijskog ureda je kako bi on mogao predstavljati neočekivani trošak poreznim obveznicima za bilo kakvo hitno medicinsko liječenje. Taj argument je manjkav, sumnjiv i klinički naivan, te osim toga Vang ima osiguranje.“

Njegovo zdravlje je sasvim zadovoljavajuće i „on predstavlja vrlo ograničen rizik za svakog osim možda za partnera.“

Veng je uložio žalbu kako bi mu se pružila šansa završetka školovanja koja bi ga kvalificirala za knjigovođu. Molba imigracijskom uredu koju je poslao njegov liječnik je bila odbačena.

Veng je izjavio kako je njegova obitelj potrošila više od 100.000$ kako bi ga poslala na Novi Zeland.

„Zadnje što mogu uraditi je vratiti se nazad sa kvalifikacijom koja će mi omogućiti da pronađem dobar posao kao knjigovođa u Kambodži tako da im se mogu odužiti. Učinio sam pogrešku ali nisam počinio zločin.“LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)