PREMINULA ANITA RODDICK

Poznata svjetska dobrotvorka i jedna od najbogatijih žena na svijetu

Anita RoddickPovodom vijesti o smrti 9. najbogatije žene na svijetu Dame Anite Roddick (Dame je plemićki naslov za žene,  poput Sir za muškarce), predsjednica Europske asocijacije udruga pacijenata s bolestima jetre dala je službenu izjavu.

Anita Roddick, osnivačica  The Body Shop, umrla je u 64. godini života od posljedica moždanog udara.
Njihovi proizvodi postali su popularni po tome što su bili napravljeni od prirodnih sastojaka i nisu bili testirani na životinjama.
2003. godine Anita Roddick  saznala je kako boluje od hepatitisa C kojim je zaražena transfuzijom krvi dobivenom nakon poroda 1971. godine. ''To znači kako ću živjeti sa snažnim osjećajem svoje smrtnosti, što na mnoge načine moj život čini 'življim' '', izjavila je nakon javne objave da boluje od hepatitisa C početkom ove godine.

Anita Roddick bila je poznata svjetska dobrotvorka, koja je između ostalog davala veliku podršku i oboljelima od hepatitisa, od kojeg je i sama bolovala.

Aktivno je sudjelovala u radu ELPA (European Liver Patient Association) čiji član je i hrvatska udruga HULOH "Hepatos".  Upravo je 01. 10. 2007. ona trebala biti jedna od ključnih sudionika u obilježavanju 4. WHAD (World Hepatitis Awareness Day) sudjelovanjem na sastanku i press konferenciji u EU Parlamentu i WHO-u. Na istom sastanku sudjelovat će i hrvatska predstavnica mr. sc. Tatjana Reić koja je ujedno i potpredsjednica ELPA.
ELPA je izrazila svoje žaljenje za iznenadnom smrti Dame Anite Roddick, i zahvalnost na njenoj aktivnoj podršci u organizaciji kampanje za bolja istraživanja bolesti jetre i brige oko pacijenata s takvim problemima.
ELPA  zahvaljuje na njenom radu u udruzi iz Velike Britanije, Hepatitis C Trust. Ona je nedavno imala veliki utjecaj na EU kampanju ELPA-e s ciljem podizanja svjesnosti o hepatitisu C kao "tihom ubojici". Anita Roddick imala je cirozu jetre, a pridružila se kampanji nakon što je otkrila da je zaražena Hepatitisom C skoro 20 godina, nakon primitka transfuzije krvi.

"Anita Roddick bila je neumoran vođa za dobre stvari, u organizaciji pomoći i dobrotvornih akcija." kazala je Nadine Piorkowsky, predsjednica ELPA. "Dala je neprocjenjiv doprinos u borbi za podizanje svjesnosti o hepatitisu i drugih bolesti jetre s ciljem prevencije nepotrebnih infekcija i zdravstvenih problema".
Anita Roddick bila je aktivni podržavatelj organizirane kampanje o hepatitisu C i drugim bolestima jetre. Njezina javna potvrda potakla je članove EU Parlamenta za natpolovično prihvaćanje Deklaracije o hepatitisu C ove godine.
Anita Roddick bila je inspiracija svima s kojima je radila, a rezultat njene borbe na zdravlje, okoliš, beskućništvo i zaštitu životinja, osigurao je većini nas život u boljem svijetu" kazala je Nadine Piorkowsky.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)