Pharmasset je najavio Clevudine i R7128 prezentaciju na HEP-DART

PharmassetPharmasset je najavio da će privremeni rezultati liječničko sponzorirane studije Clevudine za liječenje kroničnog hepatitisa B (HBV) te predklinički i klinički rezultati od R7128 za liječenje kroničnog hepatitisa C (HCV) biti prezentirani na "Frontiers in Drug Development in Viral Hepatitis" (HEP-DART) konferenciji. Clevudine se pokazao superioran nasuprot Lamivudinu kod pacijenata s pozitivnim HBeAg kroničnim hepatitisom B.

Cilj ove studije je usporedba efikasnosti i sigurnosti clavudina nasuprot lamivudina za 48 tjedana kod kroničnog hepatitisa B (CHB) e-antigen pozitivnih (HBeAg+) pacijenata kod nasumičnih i slijepih modusa. Bazirano na preliminarnim rezultatima od 22 pacijenta (11 clevudine, 11 lamivudine), 48-tjedno doziranje s 30mg clevudina je pokazalo superiornu virusnu supresiju nasuprot 100mg lamivudina bez pojave virusne ekspanzije kod HBeAg pozitivnih CHB pacijenata. U grupi s clevudinom na 48 tjedni nivo HBV DNA u serumu je bio ispod granice detekcije (<300 kopija/mL) kod 82% pacijenata, a 36% u grupi s lamivudinom. U grupi s lamivudinom virusna ekspanzija se pojavila kod 3 pacijenta u razdoblju između 32-48 tjedna, ali niti jedan pacijent nije imao ekspanziju virusa za vrijeme 48 tjednog tretmana u grupi s clevudinom.

Rani biokemijski i virološki odgovor na terapiju clevudinom kod pacijenata s HBV povezanih s cirozom jetre.
Sažetak: Ova analiza je izvedena kako bi se procijenio rani biokemijski i virološki odgovor na clevudin kod pacijenata s kroničnim hepatitisom B i cirozom. Prikupljeni su podaci od 13 pacijenata s kroničnim hepatitisom B i cirozom. Prezentirani su preliminarni rezultati za pacijente koji su bili liječeni najmanje 1 mjesec. Clevudin 30mg koji je davan jednom dnevno, demonstrirao je ranu virusnu supresiju i značajno biokemijsko poboljšanje kod pacijenata s cirozom jetre.

Monoterapija clevudinom je pokazala brzi virusni i biokemijski odgovor kod pacijenata s kroničnim hepatitisom B i cirozom.

Sažetak:
Ova analiza je provedena kako bi se procijenila efikasnost clevudina kod pacijenata s kroničnim hepatitisom B i cirozom. Prikupljeni su podaci od 23 pacijenta s kroničnim hepatitisom B i cirozom. Među njima, kod 5 pacijenata je dijagnosticirana dekompenzirana ciroza jetre ili hepatocelularni karcinom (HCC). Za pacijente koji su primali clevudine najmanje 12 tjedana, preliminarni podaci su indicirali da 20 pacijenata (87%) je imalo HBV DNA ispod 1,000 kopija/mL i 17 pacijenata (74%) je imalo normalne alanin transferaze (ALT). Clevudine 30mg davan jednom dnevno pokazao je snažnu virusnu supresiju i značajno biokemijsko poboljšanje kod pacijenata s cirozom.

Snažna antivirusna aktivnost nukleosida HCV inhibitora R7128 kod prethodnih non-respondera na interferon.
Sažetak: R7128 je predlijek od PSI-6130, cytidine nukleosid analog inhibitor polimeraze, za liječenje HCV. 14-dnevna monoterapijska studija je demonstrirala da R7128, direktni antivirus, može dati dovoljno antivirusne snage kroz monoterapiju kako bi se potisnuo HCV ispod detektabilnog nivoa (<15 IU/mL) kod populacije kod koje se interferon pokazao neučinkovit. Ovo znači smanjenje HCV RNA s 1500mg, ponuđena doza je bila -2.7log10 IU/mL i varirala je od 1.2 do -4.2 log10 (ispod nivoa detekcije) na 15 danu. Za obuzdavanje virusa, doza dijeljena dva puta dnevno se pokazala boljom u odnosu na jednu dnevno.Farmakokonetički profil jednostruke i višestruke doze indicirao je dobru izloženost PSI-6130 bez nepovoljnih učinaka u svezi doziranja ili laboratorijskih nepravilnosti. Manjak virološkog povrata također pruža rani dokaz visoke genetske barijere za nukleotide inhibitore od NS5B polimeraze. Sigurnost i efikasnost ovo monoterapijske studije podržava daljnja istraživanja R7128 u kombinaciji s pegiliranim interferonom i ribavirinom.

O Pharmasset kompaniji
Pharmasset je klinički bazirana farmaceutska kompanija predana otkrivanju, razvoju i komercijalizaciji inovativnih lijekova za liječenje virusnih infekcija. Pharmassetov primarni cilj je razvoj oralnih terapeutika za liječenje hepatitis B virusa (HBV), hepatitis C virusa (HCV) i ljudskog imunodeficijencijskog virusa (HIV).
Pharmasset trenutno razvija tri proizvodna kandidata. Clevudine, za liječenje kronične B infekcije koji ulazi u treću fazu kliničkih pokusa za registraciju u SAD i Europi. Clevudine je već odobren za HBV u Južnoj Koreji i plasiran je na tržište od strane Bukwang Pharmaceuticals u Južnoj Koreji pod zaštitnim znakom Levovir. R7128, oralno primjenjivan tretman za kroničnu HCV infekciju ulazi u četvrtu fazu prvog kliničkog pokusa u kombinaciji s Pegasysom i Copegusom kroz stratešku suradnju s Roche. Racivir, koji se razvija za liječenje HIV u kombinaciji s ostalim odobrenim HIV lijekovima je dovršio drugu fazu kliničkih pokusa.


Izvor natap.org

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)