OraSure je dobio odobrenje za hepatitis C test

HCVOdobrenje za novi OraQuick brzi test na HCV antitijela ubodom u prst je uslijedio nakon 8 mjeseci nakon što je FDA odobrila sličan test krvi.

Razlika između testova je u načinu na koji se uzima uzorak, izjavio je Ron Ticho, potpredsjednik Orasure za komunikacije.

„Ova procedura ne zahtijeva vađenje krvi. Umjesto toga može biti urađena sa malim ubodom u prst i malim uzorkom krvi,“ slično kao i test krvi za dijabetes, izjavio je Ticho.

Odobrenje čini test „svestranim“, izjavio je, te će „pomoći zdravstvenim profesionalcima da identificiraju više osoba sa ovim oboljenjem.“

Hepatitis C utječe na približno 4.1 miliona Amerikanaca i 180 miliona ljudi širom svijeta. Virus može prouzročiti cirozu, zatajenje jetre i rak jetre.

Test je bio priznat od strane Popular Science magazina kao jedna od vrhunskih 100 inovacija u 2010 godini.

Kompanija ima planove koji bi učinili test čak manje invazivnim, te eventualno zatražili odobrenje za verziju testa baziranoj na oralnoj tekućini, slično procesu koji se koristio za razvoj HIV testova, izjavio je Ticho.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)