Novi uređaj za ubrizgavanje daje optimalnu dozu tretmana za hepatitis C pacijente

HCVNovi uređaj za ubrizgavanje, ViraferonPeg Clearclick je pušten u promet u UK za hepatitis C pacijente kako bi si precizno davali svoje tjedne doze ViraferonPeg (peginterferon alfa-2b).

Uređaj je specijalno dizajniran da održi fleksibilnost doziranja kod svih pet jačina doziranja (50 mcg/0.5 mL, 80 mcg/0.5 mL, 100 mcg/0.5 mL, 120 mcg/0.5 mL and 150 mcg/0.5 mL) pomažući medicinskim sestrama i pacijentima u davanju optimalne doze te pomažući u maksimaliziranju rezultata liječenja pacijenata.

Clearclick će zamijeniti postojeći Redipen i ponuditi brojne dodatne pogodnosti kao što je jasnije označavanje i jasnu povratnu informaciju koja potvrđuje da je ubrizgana odgovarajuća doza kao i ergonomski dizajn i zaštita za iglu koja pomaže pacijentu da precizno primjeni dozu.

Hazel Allen, starija klinička sestra u odjelu za hepatologiju The Royal Bournemouth and Christchurch Hospital je izjavila: „Clearclick olovka je uređaj koji je jednostavan za upotrebu a koji omogućava male i postupne promjene u tretmanu što omogućuje pacijentima jednostavnije dobivanje optimalne doze tretmana. Ovo je posebno važno za teže lječive pacijente kao što su oni sa uznapredovanim oboljenjem jetara gdje je ispravno doziranje važno zbog minimiziranja nuspojava dok u isto vrijeme maksimalizira šanse za odgovor.“

Peginterferon alfa-2b je interferonski proizvod koji se daje jednom tjedno. U kombinaciji sa ribavirinom i boceprevirom (trostruka terapija), on je namijenjen za liječenje infekcije kroničnog hepatitisa C (CHC) genotipom 1 kod odraslih pacijenata (18 godina i stariji) sa kompenziranom oboljenjem jetara koji prethodno nisu bili liječeni ili kod kojih nije uspjela prethodna terapija.

Peginterferon alfa-2b je namijenjen za liječenje odraslih pacijenata (18 godina i stariji) sa CHC koji su pozitivni na hepatitis C RNA (HCV-RNA) uključujući pacijente sa kompenziranom cirozom i/ili ko-inficirani sa HIV.

Peginterferon alfa-2b sa ribavirinom (dvostruka terapija) je namijenjen za liječenje CHC infekcije kod odraslih pacijenata koji prethodno nisu bili liječeni uključujući pacijente sa klinički stabilnom HIV ko-infekcijom te kod odraslih pacijenata koji nisu uspječi sa prethodnim tretmanom sa kombiniranom terapijom interferonom alfa (pegiliranim ili ne pegiliranim) i ribavirinom ili monoterapijom interferonom alfa.

Peginterferon alfa-2b je indiciran za kombinirani režim sa ribavirinom za liječenje djece starosti 3 godine i starije te adolescenata koji imaju kronični hepatitis C, prethodno nisu bili liječeni bez dekompenzacije jetara te koji su pozitivni na HCV-RNA.

ViraferonPeg Clearclick je odobren od strane Europske Medicinske Agencije (EMA) u svibnju2013 godine.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)