NICAM sastojci Isotechnika Pharma su pokazali pozitivnu HCV antivirusnu aktivnost u drugom nivou laboratorijskih testiranja

HCVIsotechnika Pharma je objavila pozitivne rezultate za anti-hepatitis C virus (HCV) iz druge runde in vitro testiranja svoje ciklofilin antagonist molekule (NICAMS). Izvoditelji pokusa su financirani od strane the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) koji su dio U.S. National Institutes of Health (NIH) su proveli testiranja.

Nekoliko NICAM sastojaka je bilo testirano za unakrsnu genotipsku aktivnost upotrebom lanca kvantitativne reakcije polimeraza kod HCV replikacije kao i kombinatorne efekte sa alfa interferonom. Rezultati su pokazali kao je NICAM visoko efikasan (mala nanomolarna snaga) protiv HCV genotipova 1 i 2 koji predstavljaju približno 85% globalnih HCV infekcija. Direktno djelujući HCV antivirusni lijekovi trenutno na tržištu su odobreni samo za genotip 1 infekcije. Testiranje je također otkrilo kako su NICAM sastojci djelovali sinergijski sa interferonom alfa koji je trenutni standard liječenja, smanjujući virusnu aktivnost. Prisutnost sinergijske aktivnosti znači kako je moguće značajno smanjenje doza lijekova i uslijed toga ograničavanje ozbiljnih nuspojava povezanih sa liječenjem interferonom. Ova otkrića podržavaju stajalište kako će NICAM proširiti mogućnosti terapijskog tretmana nadopunjujući ostale klase lijekova u razvoju.

„Svjetska Zdravstvena Organizacija procjenjuje kako je približno 150 miliona osoba kronično inficirano sa HCV a više od 350,000 osoba umre svake godine od oboljenja povezanih sa HCV,“ komentirao je predsjednik i izvršni direktor Isotechnika Dr. Robert Foster. „Usprkos poboljšanjima u liječenju još uvijek postoje značajne nedostignute medicinske potrebe. Trenutni standard liječenja ne djeluje na svakoga i ima velike nuspojave koji tijekom vremena mogu dovesti do prekida liječenja. Drago nam je što će ovi pozitivni rezultati testiranja omogućiti predklinički razvoj NICAM sa najboljim potencijalom proširenja oralno primjenjivih HCV opcija liječenja na veći populaciju pacijenata.“

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)