Najveći Kineski proizvođači cjepiva za hepatitis B zaustavljaju proizvodnju

HBVKineska agencija za hranu i lijekove (CFDA) je objavio kako su tri najveća Kineska proizvođača su obustavila proizvodnju cjepiva za hepatitis B.

BioKangtai, Tiantan Biological Products i Dalian Hissen Bio-Pharm nisu uspjeli postići princip dobre proizvodne prakse (good manufacturing practice - GMP) koji je uspostavljen 2010 za sve farmaceutske proizvođače a čiji je rok bio do kraja 2013 godine. One kompanije koje nisu dostigle taj standard moraju u 2014 godini obustaviti proizvodnju.

Tijekom prvih 11 mjeseci zadnje godine, cjepivo za hepatitis B koje su proizvela ova tri proizvođača se procjenjivalo na ukupno 80% ukupnog rezultata proizvodnje.

Cjepivo za hepatitis B koje se prodaje u Kini proizvodi sedam kompanija uključujući Britansku farmaceutsku kompaniju GlaxoSmithKline. Samo dvije kompanije su prošle novi GMP certifikat a one ne proizvode više od 10% ukupne prodaje.

Izjava od strane Kineske Agencije za Hranu i Lijekove (CFDA) kaže kako kompanije mogu nastaviti proizvodnju nakon dobivanja certifikata. Li Guoqing, stariji CFDA službenik je izjavio kako su zalihe dovoljne da zadovolje potrebe tržišta.

Vlasti su pojasnile kako se cjepivo koje je proizvedeno prije zadanog roka može prodavati.

Službenici su izjavili kako će vlasti povećati proizvodnju ako to bude potrebno.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)