Najnovije hepatitis C partnerstvo

HCVTržište hepatitisa C počinje ličiti na sapunicu sa svim međusobnim udvaranjima.
Prvo je Pharmasset kojega je kupio Gilead Sciences bio u partnerstvu sa Bristol-Myers Squibb kako bi se testirao Pharmassetov PSI-7977 sa Bristolovim daclatasvirom. Onda je Pharmasset počeo testirati PSI-7977 sa TCM435 od Johnson & Johnson.

A sada dolazi do spajanja Bristol-Myers i Johnson & Johnson. I nikada ne bi pogodili koje dvije molekule planiraju zajedno testirati: daclatasvir i TMC435, iste one koje su pojedinačno testirali sa Pharmassetovim lijekom. Bristol-Myers i Johnson & Johnson planiraju samostalno testirati dva lijeka te u kombinaciji sa jednim ili oba dijela trenutnog standarda liječenja, ribavirin i pegilirani interferon koji prodaju Merck i Roche.

Koktel više oralnih lijekova predstavljaju budućnost liječenja hepatitisa C. Ne bi me iznenadilo ako kompanije budu čekale da vide pojedinačne rezultate ova tri pojedinačna para prije nego što krenu u izradu detalja kako bi trebalo izgledati trostruko partnerstvo.

Činjenicu da su Pharmasset, Bristol, i Johnson & Johnson jako zainteresirani za lijekove svojih partnera ne predviđa ništa dobro za ostale koji razvijaju lijekove za hepatitis C kao što su Vertex Pharmaceuticals i Inhibitex.
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)