Merckov lijek za hepatitis C je dobio prioritetnu procjenu u SAD i Europi

merckProizvođač lijekova Merck & Co., Inc. izjavio je kako je njegov istražni oralni lijek, inhibitor proteaze za hepatitis C (boceprevir) prihvaćen za  ubrzanu procjenu kako u SAD tako i u Europskoj Uniji.

Zahtjevu za novi lijek (New Drug Application – NDA) je odobrena prioritetna procjena od strane Američke agencije za hranu i lijekove (FDA). Taj status se obično daje lijeku koji nudi veliki napredak u tretmanu ili pruža tretman tamo gdje ne postoji adekvatna terapija. FDA planira završiti prioritetnu procjenu kroz šest mjeseci.

Dodatno, kompanijina marketinška autorizacijska aplikacija zajedno sa ubrzanom procjenom lijeka je prihvaćena od strane European Medicines Agency (EMA). Kao i prioritetna procjena, ubrzana procjena je dana od strane EMA lijeku koji zadovoljava do sada neispunjene medicinske zahtjeve ili predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na trenutne opcije tretmana.

Whitehouse Station, dio Merk firme u New Yorku je pružio agenciji određene podatke s vezi NDA i MAA koji podržavaju predloženu upotrebu boceprevira za liječenje kronične HCV infekcije, genotip 1.

Predlaže se upotreba lijeka u kombinaciji sa standardnom terapijom, kod odraslih pacijenata sa kompenziranim jetrenim oboljenjem koji nisu prethodno bili liječeni ili koji se nisu uspjeli izliječiti sa prethodnom terapijom.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)