Merckov lijek za hepatitis C je dobio odobrenje za participaciju troškova u UK

HCVVictrelis, lijek za hepatitis C Američkog proizvođača lijekova Merck & Co  je dobio preporuku za upotrebu u državnom zdravstvu u UK usprkos njegovoj velikoj cijeni.

Nacionalni Institut za Zdravlje i Kliničku Izvrsnost (NICE) koji često odbija nove skupe lijekove zbog velike cijene izjavio je kako je sa Victrelisom viđeno značajno poboljšanje dovelo do toga da on predstavlja isplativu opciju.

Lijek koji je također poznat pod imenom boceprevir je dizajniran za uoptrebu u kombinaciji sa peginterferonom alfa i ribavirinom za pacijente sa jetrenim koje je nastalo zbog kroničnog hepatitisa C, genotipa 1 koji predstavlja najuobičajeniji oblik.

Njegova cijena je 30,800 funti (48,400 dolara) za 44-tjednu terapiju sa ostala dva lijeka što povećava cijenu na približno 11,000 funti.

Skica uputa od NICE je otvorena za konzultaciju prije konačnog odobrenja agencije.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)