Merckov lijek za hepatitis C je dobio odobrenje u Europi

victrelisTjedan dana nakon odobrenja u SAD, Merck je dobio podršku od savjetodavnog odbora za svoj lijek Victrelis, prvi novi lijek za hepatitis C.

Povjerenstvo Europske medicinske agencije za medicinske proizvode u ljudskoj upotrebi je provelo ubrzanu reviziju Victrelisa zbog toga što lijek daje veće mogućnosti liječenja pacijenata, izjavio je regulator iz Londona u izjavi. Agencija je preporučila da Europsko povjerenstvo da marketinško odobrenje.

Merck je jedna od desetak kompanija koja želi ponuditi tretman za hepatitis C koji će izliječiti više pacijenata nego li standardna terapija sa manje nuspojava. Victrelis će se suočiti sa konkurencijom od strane Vertex Pharmaceuticals čiji će lijek biti prodavan pod imenom Incivek.

Vertex očekuje 23 svibnja odluku o svom lijeku u SAD

Europski regulator je odobrio Merckov lijek u kombinaciji sa interferonskom terapijom za kronični hepatitis B za do sada ne liječene pacijente kao i za one koji se do sada nisu uspjeli izliječiti.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)