Merck i Roche počinju kombinirani hepatitis C pokus

HCVPrvi pokus će testirati Merckov Victrelis u kombinaciji sa Rocheovim lijekovima. Merck i Roche su počeli kliničke pokuse u istraživanju kombinacije njihovih lijekova za hepatitis C.

Prvi pokus je dizajniran za testiranje Merckovog novog oralnog lijeka za hepatitis C (Victrelis) u kombinaciji sa Rocheovim dokazanim lijekovima Pegasys i Copegus zajedno sa istražnim oralnim lijekom za HCV - NS5B.

Četiri lijeka će imati za cilj liječenje odraslih pacijenata sa kroničnom HCV infekcijom i genotipom 1 a koji su imali slab odgovor na liječenje Pegasysom and Copegusom.

Rocheov HCV NS5B ne nukleozidni inhibitor polimeraze i ima slične mehanizme djelovanja kao i Victrelis.

Faza II studije nazvana DYNAMO 1 ima u planu angažiranje pacijenata na 25 mjesta u svijetu.

Eliav Barr, potpredsjednik infektivnog odjeljenja pri Mercku je izjavio: „Victrelis je prvi u novoj klasi lijekova za liječenje kronične HCV infekcije, genotip 1 a kada se koristi u kombinaciji sa peginterferonom alfa može značajno povećati šanse pacijenta za postizanje nedetektabilnog nivoa virusa u krvi.“

„Početak ove nove studije je važna prekretnica u našoj suradnji sa Roche zbog toga što radimo na izgradnji inovativne platforme koju pruža Victrelis procjenjujući ga u kombinaciji sa terapijom sa novim istražnim lijekovima za liječenje kronične HCV infekcije, genotipa 1 te također naglašava našu neprekidnu predanost u traženju novih oblika liječenja za pacijente sa kroničnom HCV.“

Ovo oblikuje dio su-promotivnog dogovora potpisanog između dvije kompanije u svibnju ove godine.

Osim provođenja kliničkih pokusa za procjenjivanje učinkovitosti kombiniranih terapija, par je također izjavio kako također žele postići podizanje svjesnosti o oboljenju u sve većem tržištu.

Trenutna dozvola za SAD za Victrelis određuje kao on mora biti upotrebljavan u kombinaciji sa Pegasysom i Copegusom.

Do sada nisu postojali pokusi koji bi pokazali kako lijek djeluje u kombinaciji sa ostalim oralnim inhibitorima polimeraze kao što je Rocheov HCV NS5B.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)