Izvršni direktor Vertexa je spreman u 2009. godini izbaciti na tržište lijek za hepatitis C

Vertex
Vertex Pharmaceuticals Inc će biti spreman izbaciti na tržište svoj eksperimentalni lijek za hepatitis C usprkos tome što se regulatorna tijela u SAD nisu izjasnila da li će izvršiti reviziju baziranu na pokusu koju je u među-stadiju, izjavio je izvršni direktor Vertexa.


"To je plan B" izjavio je izvršni direktor Joshua Boger u srijedu navečer na međunarodnoj konvenciji u San Diegu.

Izjavio je da je plan A nastavak kompletiranja ključnog pokusa sa telaprevirom kod pacijenata sa hepatitisom C koji nisu bili prethodno liječeni čiji se podaci očekuju u prvoj polovici 2010. godine. U slučaju pozitivnih rezultata, Vertex će zatražiti regulatorno odobrenje u drugoj polovici 2010. godine.

Ali kompanija "mora biti spremna" usprkos troškovima da ga izbaci na tržište u trećem kvartalu slijedeće godine ako se FDA* složi sa ubrzanjem procesa, izjavio je Boger.

Vertex je prošlog tjedna objavio pozitivne privremene rezultate iz Faze 2b studije lijeka kod teško lječivih pacijenata kod kojih prethodno liječenje nije dalo rezultata, što je dovelo do toga da mnogi promatrači očekuju ubrzanje odobrenja za lijek.

Privremeni rezultati su otkrili da su 52% pacijenata koji su primali telaprevir kao i standardnu interferon/ribavirin kombinaciju imali nedetektabilni nivo hepatitis C virusa nakon 36 tjedana u usporedbi sa 30% pacijenata koji su bili liječeni samo sa standardnom terapijom.

Boger je izjavio da očekuje podnošenje FDA* konačnih podataka iz pokusa kasnije ove godine ili rano slijedeće godine.

Ako agencija pristane na reviziju, izjavio je da bi primjena bila samo za one pacijente koji nisu imali odgovor na druge terapije.

Boger je izjavio da je pripremanje Vertexa za ubrzano izbacivanje lijeka iduće godine vrlo skupo, ali je to potrebno uraditi zbog toga što će pojavljivanje telaprevita na tržištu što je prije moguće spasiti živote.

Vertex razvija telaprevir u suradnji sa Johnson & Johnson

 

FDA* - Food and Drug Administration - Američka agencija za odobravanje hrane i lijekova


Izvor: www.forbes.com

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)