Izrael je razvio novo cjepivo za hepatitis B

HBVIzraelska farmaceutska firma SciGen je proizvela Sci-B-Vac, jedino svjetsko komercijalno raspoloživo cjepivo treće generacije protiv virusa hepatitisa B (HBV).

Novo razvijeno cjepivo je korak naprijed u borbi sa prijetnji koju hepatitis B predstavlja kod djece, stoji u priopćenju kompanije.

Prema priopćenju, u 167 zemalja koje sada cijepe prilikom rođenja, HBV je 100 puta infektivniji od AIDS, predstavljajući veliki globalni zdravstveni problem koji uzrokuje milion smrtnih slučajeva svake godine kao posljedica jetrenih oboljenja.

U izjavi se navodi kako Sci-B-Vac nudi naj efikasnije i najisplativije rješenje u borbi sa HBV u svijetu.

U izjavi se citira glavni ravnatelj SciGen koji kaže da je razvoj cjepiva bio baziran na naprednoj biotehnologiji koja želi eliminirati probleme naslijeđene od prve i druge generacije HBV cjepiva.

U uvodu se navodi kao je svako novorođenče u Izraelu primilo Sci-B-Vac, praksa koja je značajno smanjila učestalost HBV u Izraelu.

Trenutna studija na Hadassah University Medical Centre u Jeruzalemu ukazuje kao Sci-B-Vac koje je dat već inficiranim novorođenčadima zaustavio razvoj oboljenja, navodi se u izjavi.

Prema izjavi, jedino svjetsko komercijalno raspoloživo cjepivo treće generacije protiv HBV je također odobreno za upotrebu u Hong Kongu, Filipinima, Indiji, Vijetnamu, Gruziji i Centralnoj Africi.

Sa regulatornim odobrenjem u SAD i ostalim zemljama koje se očekuje u bliskoj budućnosti, glavni izvršni direktor SciGen traži partnere koji su voljni pomoći u distribuciji ovog efikasnog i isplativog cjepiva tamo gdje je omjer infekcija izuzetno visok.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)