Interferon jednom mjesečno: Alios BioPharma je dobila SAD patent za gliko-uređen interferon

Alios biopharmaAlios BioPharma, Inc. objavila je kako joj je od strane SAD ureda za patente odobren patent broj 7,597,884, koji zahtijeva brojne sastojke iz kompanijinog gliko-inžinjerijskog programa uključujući njezin industrijski kandidat, Glikoferon, koji se razvijao za liječenje kroničnog hepatitisa C. Patent naslovljen „Hiper glikosilatne polipeptidne varijante i metode korištenja“ odobren 6 listopada 2009 godine je prvi patent odobren Alios BioPharmi za kompanijin vlasnički pristup za gliko inženjerstvo proteina uključujući tip 1 interferona.

Ovaj patent predstavlja značajan korak za Alios zbog toga što se metoda glikoproteinskog inženjeringa interferona primijenila na razvitak interferon alfa (Glikoferon) molekule, što može biti korisno za liječenje relapsa multiple skleroze. Oba ova sastojka imaju potencijal za doziranje jednom mjesečno bez ugrožavanja biološke snage,“ komentirao je dr.sc. Leonid M. Beigelman, izvršni podpredsjednik istraživačkog odjela Alios BioPharma, Inc.

Manje učestalo doziranje za liječenje kroničnih oboljenja kao što su hepatitis C i relaps multiple skleroze ima puno mogućih dobrobiti uključujući mogućnost za povećanje zadovoljnih pacijenata što potencijalno dovodi do bolje tolerancije i povećane učinkovitosti.

Kompanija će predstaviti svoje predkliničke rezultate za Glikoferon program uključujući učinkovitost kod virusnog modela žute groznice (zamjenski model za kronični hepatitis C) na AASLD (American Association for the Study of Liver Diseases) konferenciji koja će se održati od 30. listopada do 3. studenog u Bostonu. Poster „Značajno poboljšanje farmakokonetičkog profila hiper-glikosilatnog konsenzus interferona tip 1“ će biti predstavljen 3. studenog.

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)