Hepatitis B: Deset najboljih prirodnih dopuna liječenju

HBVHepatitis B je virusno oboljenje i prema Američkom centru za kontrolu oboljenja (CDC) 2006 godine pojavilo se 46,000 novih slučajeva hepatitisa B u SAD. Osobe koje su imale seksualne odnose sa HIV ili hepatitis B pozitivnim partnerima trebale bi se podvrći testiranju.

Cjepivo za hepatitis B se smatra velikim napretkom u prevenciji ovog oboljenja. Dizajnirano da spriječi infekciju kod visoko rizičnih grupa, preporuča se zbog razvoja učinkovite imunološke otpornosti. Cjepivo se daje u mišić.

Puno prirodnih dodatak pomaže liječenju hepatitisa B:

- Maslačak (Taraxacum officinale). Američki Indijanci koriste ga već dugo vremena za liječenje poremećaja jetre uključujući i hepatitis B. Maslačak može djelovati kao tonik za jetru te je bogat vitaminom A.

- Mlijeko čička – Silymain (Silybum marianum) je mediteranska biljka koja se tisućama godina koristi za jetrene bolesti.

- Andrographis panniculata, poznatija kao Kalmegh iz Ayurvedske medicine je biljka porijeklom iz Indije i Šri Lanke. Pomaže u zaštiti jetre od toksina.

- Phyllanthus niruri – nedavno je otkriveno kako je korisna kod liječenja hepatitisa B. Učinkovita je kao anti virusna biljka.

- Sladić (Glycyrrhiza glabra) je korisna u liječenju hepatitisa B ali se ne bi trebala uzimati više od 4 do 6 tjedana. Koristi se u Japanu za liječenje kroničnog virusnog hepatitisa.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)