Gilead je dobio Europsko odobrenje za Viread kod djece inficirane sa HIV i hepatitisom B

HBVEuropska komisija je odobrila Viread za dvije nove indikacije – za HIV inficiranu djecu u kombinaciji sa ostaalim lijekovima i kao tradicionalnu tabletu za pacijente inficirane kroničnim hepatitisom B starosti od 12-17 godina – u 27 zemalja EU.

Prema Gileadu, odobrenje za HIV uključuje odobrenje za novu verziju oralnih granula za djecu starosti 2-5 godina te za djecu stariju od 6 godina gdje se ne može primijeniti čvrsto doziranje. Agencija je također odobrila tri nove tablete Vireada smanjene snage u dozama 123 miligrama, 163 miligrama i 204 miligrama za djecu inficiranu HIV starosti od 6-11 godina.

Upotreba granula i tableta smanjene snage je zasnovana na starosti pacijenata i težini, izjavili su u kompaniji.

Uobičajena snaga tablete Vireada je 245 miligrama.

„Zadovoljstvo nam je pružiti terapijske opcije za mlađe pacijente koji žive sa HIV i kroničnim hepatitisom B te ćemo se truditi da te pedijatrijske formulacije budu dostupne što je prije moguće,“ izjavio je Gileadov glavni znanstveni službenik Norbert Bischofberger u izjavi za tisak.

Prema Gileadu, Viread je već najviše propisana molekula za HIV i hepatitis B u većini Europskih zemalja još od regulatornog odobrenja 2002 godine za Viread u kombinaciji sa ostalim anti-retrovirusnim lijekovima za odrasle osobe sa HIV te od 2008 godine za hepatitis B.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)