FDA je suspendirala pokuse na eksperimentalnom HCV režimu IDX184 sa IDX320 zbog zabrinutosti za toksičnost jetre

IDX184 IDX320Idenix Pharmaceuticals je objavio kako je ovaj tjedan Food and Drug Administration – FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) stavila na čekanje kliničke pokuse koji procjenjuju eksperimentalni inhibitore proteaze IDX320 i nukleotid analog prolijek IDX184 za liječenje hepatitisa c (HCV).  Ova odluka je uslijedila nakon što je Idenix izvijestio kako su tri zdrava HCV negativna volontera koja su uzela kombinaciju IDX184 i IDX320 doživjela ozbiljno povećanje jetrenih enzima. Kompanija je naznačila kako smatra ova dva lijeka sigurnim što je zasnovano na ranijim pokusima na pacijentima sa hepatitisom C te kako namjerava predati FDA podatke iz završenih pred kliničkih i ranijih kliničkih studija za daljnje analize.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)