Europski CHMP* izrazio je pozitivno mišljenje za Viread za liječenje kroničnog hepatitisa B

VireadGilead Sciences, Inc. objavio je da je odbor koji odobrava lijekove (CHMP*) od Europske Medicinske Agencije (EMEA) dobio pozitivno mišljenje na molbu kompanije za proširenje indikacija za Viread (tenofovir disoproxil fumarate) u uključenje za liječenje kroničnog hepatitisa B kod odraslih osoba.

Pozitivno mišljenje CHMP* bit će proslijeđeno Europskoj komisiji koja će poboljšati marketinšku autorizaciju za Viread u 27 zemalja Europske unije.

Europska komisija općenito izdaje dopunjeno marketinško odobrenje u roku od nekoliko mjeseci slijedeći pozitivne preporuke od CHMP*. Viread predstavlja drugi antivirusni lijek namijenjen liječenju kroničnog hepatitisa B koji se uzima jednom dnevno. Aktivni sastojak Vireada, tenofovir disoproxil fumarate najčešće je propisivana molekula u liječenju HIV infekcije u SAD i nekoliko zemalja EU.

"Komplikacije povezane s kroničnim hepatitisom B čine ga vodećim uzrokom smrti širom svijeta," izjavio je dr. Patrick Marcellin. "U Europi je učestalost kroničnog hepatitisa B značajna i u porastu, što naglašava važnost praćenja i cijepljenja pacijenata koji zadovoljavaju uvjete i potrebu za sigurnom i efikasnom opcijom tretmana koja može usporiti ili čak potencijalno zaustaviti progresiju oštećenja jetre kod pacijenata s kroničnim hepatitisom B".
 

*CHMP - Committee for Medicinal Products for Human Use


Izvor www.medicalnewstoday.com

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)