Entekavir odobren za dekompenzirano jetreno oboljenje kod hepatitisa B

BaracludeKompanija Bristol-Myers Squibb objavila je kako je U.S. Food and Drug Administration – FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) odobrila Baraclude za liječenje kroničnog hepatitisa B (CHB) kod odraslih pacijenata sa dekompenziranim jetrenim oboljenjem. Baraclude je indiciran za liječenje kronične CHB (chronic hepatitis B) infekcije kod odraslih osoba sa dokazima o aktivnoj virusnoj replikaciji te ili dokazu perzistentno povećanim serumskim aminotransferazama (ALT ili AST) ili histološki aktivnom oboljenju.

Ovo novo odobrenje je bazirano na virološkim, serološkim i sigurnosnim podacima iz kontrolirane, tekuće, otvorene studije u fazi IIIb (ETV-048). Ova studija uspoređuje Baraclude (1 mg jednom dnevno) sa adefovirom (10 mg jednom dnevno) kod CHB pacijenata sa dekompenziranim jetrenim oboljenjem. Podaci su pokazali kako je Baraclude bio učinkovit kod ove populacije pacijenata. Baraclude je pokazao veću virusnu supresiju u odnosu na adefovir kroz 48 tjedana od početka tretmana.

„Ova dodatna indikacija za Baraclude je važna novost zbog toga što je sada dokazano da je to efikasna opcija za tretman koja može pomoći liječnicima kod liječenja pacijenata sa kroničnim hepatitisom B i dekompenziranim jetrenim oboljenjem,“ izjavio je dr. Naoky Tsai, profesor medicine pri University of Hawaii – Honolulu.

Dekompenzirano jetreno oboljenje se odnosi na nesposobnost jetre da održi adekvatnu funkciju, često zbog ozbiljnih ožiljaka na jetri. Kronična infekcija hepatitisom B je često povezana sa kroničnom upalom jetre i može dovesti do dekompenzirane jetrene funkcije.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)