Dynavax je povukao aplikaciju za cjepivo za hepatitis B dok ne dobije zadovoljavajuće podatke

HBVDynavax Technologies Corp. za sada neće tražiti Europsko odobrenje za svoje eksperimentalno cjepivo za hepatitis B.

Kompanija se odlučila za povlačenje svoje aplikacije za odobrenje nakon što su Europska regulatorna tijela izjavila kako je baza podataka o sigurnosti lijeka pre mala da bi se isključio rizik od manje učestalih ozbiljnih nuspojava. Rok od 180 dana koliko je Europa nametnula na kompanije da poprave probleme sa aplikacijama nije dovoljno velik da bi se prikupilo još podataka, izjavila je kompanija.

Kompanija je izjavila kako će klinički pokus na 8000 pacijenata sa Heplisav koji će „uskoro početi“ pružiti dodatne sigurnosne informacije. Sudija nazvana HBV-23 početno je bila uspostavljena nakon što je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) 2012 godine izrazila zabrinutost zbog količine sigurnosnih podataka.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)