Dođite i ručajte sa nositeljem hepatitis B virusa

hepatitis B nosioc virusaKako je Liaoshen Evening News izvijestio, kako bi promovirala razumijevanje o hepatitis B virusu, nosioc virusa „Chucao“ je na ulicama Shenyanga pozvala ljude da večeraju s njom.

Djevojka sa nadimkom Chucao je održala ovu kampanju u 17 gradova od travnja. Svrha ove kampanje je širenje informacije kako se hepatitis B ne može dobiti ako objedujete sa osobom koja je inficirana sa virusom.

Puno prolaznika se zainteresiralo za kampanju a većina njih je ostavila poruke bez obzira da li su bili spremni objedovati sa hepatitis B pacijentom. Naposljetku je 5 osoba prihvatilo ponudu za večeru sa Chucao.

Sun, jedan od volontera je izjavio kako nije bio uplašen večerom sa Chucao zbog toga što je znao kako se virus ne može prenijeti tako što se objeduje s nekim. Izrazio je želju za sudjelovanjem u kampanji kako bi dao svoju podršku.

Ostali volonteri su također pokazali poštovanje za Chucao. Ipak, neki građani su kritizirali kampanju zbog mišljenja da Chucao od toga radi predstavu.

Javnost treba biti više informirana o hepatitisu B kako bi se eliminirala diskriminacije protiv onih koji imaju hepatitis B, izjavila je Chucao. „Ohrabrena sam zbog toga što su neki ljudi prihvatili moj poziv ali sam također naišla na neke primjedbe. Ali ću i dalje provoditi kampanju čak i ako budem jedina.“

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)