CROI* 2013: Novosti u liječenju hepatitisa C (video)

HCVLiz Highleyman, urednica HIVandHepatitis.com, je sijela zajedano as dr. Camilla S. Graham, dr. Kristen Marks i dr. Kenneth Sherman kako bi pričali o novim dopunama u liječenju hepatitisa sa CROI 2013*. Na ovom skupu razgovarali su o nekim obećavajućim studijskim rezultatima viđenim kod novih tretmana bez interferona koji uključuju sofosbuvir, ledipasvir, faldaprevir i simeprevir.

Kao posebnost jedna je studija pokazala omjer od 100% stalnog virološkog odgovora upotrebom sofosbuvira, ledipasvira i ribavirina za do sada ne liječene pacijente i non-respondere (pacijente koji su u prošlosti bili na interferonskoj terapiji ali su imali sllabi odgovor).

Dodatno, diskutirali su o studijama koje istražuju faldaprevir i simeprevir kod HIV/HCV ko-inficiranih pacijenata, a koje su pokazale skoro identične rezultate onim koji su viđeni kod HCV monoinficiranih pacijenata. Otkrića sugeriraju kako možda HIV ko-infekcija neće biti prepreka za izlječenje hepatitisa C posebno kod novih, direktno djelujućih antivirusa.

Iako su ovo bile male studije, ova otkrića pokazuju nadu za efikasnije tretmane i izlječenje hepatitisa C bez upotrebe interferona.

*Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections

{youtubejw}gzlZ87S00k8{/youtubejw}


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)