Cijepljenje za hepatitis B u Indiji još uvijek predstavlja izazov

Indija„U Indiji ankete pokazuju kako je približno 30 miliona ljudi inficirano sa hepatitisom B a 19 miliona sa hepatitisom C. Zbog toga što postoji jeftino i efikasno cjepivo protiv hepatitisa B, cijepljenje može spasiti puno života,“ izjavio je Charles Gore, predsjednik na konferenciji Asian Pacific Association of
or the Study of the Live
r u Bangkoku.

Osim cijepljenja novorođenčadi, trudnice bi se trebale rutinski testirati na hepatitis B kako bi se spriječio prijenos virusa na dijete.

Cjepivo za hepatitis B je 95% učinkovito u prevenciji kronične infekcije. U indiji približno 3-4% odraslih osoba su nosioci kod kojih se ne moraju pojaviti simptomi. Kod nekih se ipak razvije kronična infekcija i imaju 20% šanse od razvitka ozbiljnog oboljenja, karcinoma jetre i zatajenja jetre.

„Prevencija je jedini odgovor,“ izjavio je dr. Ashley Brown, specijalist hepatolog pri St. Mary’s & Hammersmith Hospitals u Londonu.
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)