Arrowhead je uspješno završio prvu fazu pokusa za hepatitis B lijek ARC-520

HBVArrowhead Research Corporation je objavio da je uspješno završen upis u prvu fazu kliničkog pokusa za lijek baziran na RNAi (ARC-520) za kroničnu hepatitis B infekciju.

Preliminarno testiranje je pokazalo kako je ARC-520 općenito dobro podnašan i siguran za svaki od šest nivoa doziranja. ARC je biofarmaceutska kompanija koja razvija RNAi tretmane i očekuje početak faze 2 studije koja će promatrati djelovanje ARC-520 na kronične HBV pacijente.

„Mi smo vrlo zadovoljni rezultatima i tempom kojim smo završili prvu fazu studije,“ izjavio je Christopher Anzalone, predsjednik i izvršni direktor ARC. „Ovo pozitivno očitanje o sigurnosti i podnošljivosti ARC-520. To nam daje dodatnu sigurnost kako se krećemo prema fazi 2a studije.

Prva faza pokusa je imala za cilj dizajniranje sigurnosnog profila ARC-520 u različitim dozama i farmakokinetici. Pokus je bio izveden u samo jednom centru, dvostruko slijep, nasumičan, placebo kontroliran te proveden u samo jednostrukim dozama. To je bila prva ljudska studija ARC-520 koja je provedena intravenozno; svi volonteri su bili zdravi.

Prva faza pokusa je dokazala da je siguran za sve subjekte iako su neki subjekti doživjeli infekcije gornjih dišnih putova. U tijeku je praćenje sudionika. Pilot faze 2a će se provoditi u Hong Kongu.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)