Arizona je odobrila medicinsku upotrebu marihuane

marihuanaGlasači u Arizoni su odobrili mjeru koja će legalizirati upotrebu marihuane za osobe s kroničnim bolestima ili bolestima koje jako iscrpljuju organizam

Konačni ukupni zbroj je preko tjedna pokazao kako je prijedlog odobren s malom većinom glasova od 4,341 glasa kod sveukupno više od 1,67 milijuna glasova.

Arizona je petnaesta država u SAD koja je odobrila zakon o marihuani. Kalifornija je 1996 godine bila prva a 13 ostalih država kao i Washington DC je slijedilo primjer.

Ovaj zakon u Arizoni će omogućiti pacijentima s oboljenjima kao što su HIV/AIDS, hepatitis C i ostala „kronična i iscrpljujuća“ oboljenja da prema uputama mogu kupiti marihuanu svaka dva tjedna ili ju imati zasađenu. Pacijenti moraju imati odobrenje od svog liječnika te biti registrirani u Odjelu za zdravstvo države Arizone. Zakon odobrava maksimalno 124 apoteke sa marihuanom u državi.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)