Ankete zaključuju kako je Telaprevir pobjednik za HCV genotip 1

VertexVodeće istraživanje i savjetodavna firma je otkrila kako će liječnici propisivati telaprevir pacijentima sa hepatitisom C i genotipom 1.
Anketirani liječnici će liječiti više od 50% pacijenata sa hepatitisom C i genotipom 1 sa inhibitorom proteaze telaprevirom.
Prema novom izvješću od „Decision Resources „ 40% anketiranih osoblja medicinskih organizacija će staviti samo jedan inhibitor proteaze u knjige formulara.

Decision Resources, jedne od vodećih istraživačkih i savjetodavnih firmi za farmaceutske proizvode i zdravstvenu problematiku otkriva kako na osnovi profila dobivenih od novih inhibitora proteaze, anketirani liječnici su naglasili kako će propisivati Vertex/Johnson & Johnson/Mitsubishi Tanabe-ov telaprevir na više od 50% svohih pacijenata sa hepatitisom C i genotipom 1 a da će popisivati Schering-Plough-ov Bocaprevir kod manje od 30% pacijenata. Iako anketirani liječnici smatraju kako su i telaprevir i bocaprevir efikasni lijekovi, ipak vrednuju (između ostalih faktora) kraće trajanje tretmana telaprevirom u usporedbi sa trajanjem tretmana bocaprevirom.

Novi „Physician & Payer Forum“ je naslovio u izvješću za hepatitis C: Utjecaj i prihvatljivost za nove antiviruse među pretplatnicima otkriva kako među anketiranim liječnicima koji navode da će koristiti i telaprevir i bocaprevir za liječenje hepatitis C genotip 1 do sada ne liječenih pacijenata, više od 60% očekuje kako će početi tretman za većinu svojih pacijenata sa telaprevirom. Anketirani liječnici navode poboljšanu efikasnost kao najvažnije svojstvo koje utječe na njihovu odluku o propisivanju lijeka za hepatitis C.

„80% liječnika koje smo anketirali navelo je kako je dugoročna efikasnost najvažnije svojstvo novih terapija za hepatitis C virus,“ izjavila je dr. sc. Alexandra Marakova. „Skoro svi anketirani liječnici su izjavili kako je poboljšanje kod stalnog virološkog odgovora kod pacijenata sa genotipom 1 najvažniji cilj koji će ih ubijediti da koriste nove tretmane umjesto trenutno raspoloživih terapija.“

Izvješće također navodi kako će 40% anketiranih direktora zdravstvenih osiguravajućih kuća jedan od proteaza infhibitora na svoje formulare. Od farmaceutskih direktora 10% očekuje kako će odabrati telaprevir dok 30% izjavljuje kako ne daju prednost niti telapreviru niti bocaprevir bazirano na kliničkim podacima koji su im dostavljeni ali će koristiti cijenu kao osnovicu za svoj odabir.

Hepatitis C: Utjecaj i prihvatljivost novih antivirusa među pretplatnicima je zasnovano na anketi u SAD provedenoj među 84 gastroenterologa, 16 hepatologa i 20 farmaceutskih direktora. Njihovi odgovori su bili uspoređeni sa procjenom sličnosti i razlika mišljenja u vezi kliničkih, ekonomskih i znanstvenih faktora.

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)