Analitičari naglašavaju prednost Gileadovog lijeka za hepatitis C

HCVDionice proizvođača lijekova Gilead Sciences Inc. su dostigle do sada najveću vrijednost u trgovanju nakon što je kompanija objavila nadmoćno pozitivne rezultate za eksperimentalni lijek za hepatitis C za koji analitičari kažu Da bi mogao biti najbolji lijek u toj klasi lijekova.

Tijekom tjedna Gilead je predstavio rezultate iz svoje kombinacije sofosbuvira i daclatasvira koja je izliječila 98-100% pacijenata unutar 12 tjedana.

Približno 3.2 miliona osoba u SAD ima hepatitis C, oboljenje koje je povezano sa 12000 smrtnih slučajeva svake godine u SAD. Tradicionalan tretman od dva lijeka izliječi samo približno 40% osoba i uzrokuje nuspojave kao što su mučnina, umor i povraćanje.

Prošle godine Merck & Co. Inc. i Vertex Pharmaceuticals Inc. su postale prve dvije kompanije koje su dobile odobrenje za lijek za hepatitis C u zadnjih 20 godina. Ali će se ovi lijekovi uskoro suočiti sa nizom novih lijekova uključujući i one iz Gileada.

Analitičar je izjavio kako Gileadov tretman od jedne tablete može biti onaj koji će promijeniti stanje koje se odnosi i na liječnike i na pacijente.

„Ovo postavlje ljestvicu vrlo visoko i biti će vrlo teško za ostale kompanije da se natječu sa Gileadom,“ izjavio je analitičar Yaron Weber. „Ovo je najbolji slučaj za Gilead i sugerira kako će Gilead dobiti lavovski udio u tržištu.“

Što je još važno, Gileadov tretman ne uključuje ribavirin, antivirusni lijek koji se koristi u kombinaciji sa trenutnim tretmanima.

„Eliminacija ribavirina je pozitivna vijest sa mogućnosti reduciranja toksičnosti režima, smanjivanjem tereta tableta nudeći pravi jednom-dnevno režim reducirajući posjete pacijenata hepatologu,“ izjavio je analitičar Thomas Wei u bilješci investitorima.

Abbott Laboratories i Bristol-Myers Squibb su također objavili pozitivne rezultate za svoje lijekove za hepatitis C.

Bristol-Myers je izjavio kako je kombinacija njegovih tri lijeka rezultirala izlječenjem od virusa kod 94% pacijenata.

Abbott Laboratories je predstavio planove za testiranje kombinacije tri lijeka u kombinaciji sa ribavirinom za lije??enje hepatitisa C. Kompanija očekuje odobrenje u 2015 godini.

Analitičari su izjavili kako će Gileadov režim od jedne tablete vjerojatno imati konkurentsku prednost nad ove dvije kompanije.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)